Геращенко обурена, що під санкції потрапила лише

Геращенко обурена, що під санкції потрапила лише "парочка пропагандистів Кремля"

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко виступає за розширення санкційних списків російських пропагандистів.

Про це вона заявила, коментуючи у Facebook трансляцію "інтерв'ю" із загиблою студенткою коледжу у Керчі на російському телеканалі.

"З жахом прочитала інформацію, що огидна кремлівська пропагандистка, та сама мерзенна особа, яка чіплялася до нашої делегації в ПАРЄ, з "Росія 24" , в своїй огидній програмі транслювала "інтерв'ю" із.... загиблою в Керчі дівчиною. Й що потім мама дівчинки мала вдруге їхати до моргу на впізнання своєї мертвої дитини. Це не вкладається в голові, це більше ніж аморальність і відсутність журналістських стандартів, це повна деградація і участь в найгірших геббельсівських практиках. Це реальний фашизм", - зазначила вона.

Геращенко висловила здивування тим, що у санкційних списках США і ЄС досьогодні тільки "парочка кремлівських пропагандистів, на кшталт діми кісільова, безпосередньо причетних до розпалювання міжнаціональної ворожнечі і гібридної війни".

"А ці скабєєви хіба не причетні? До найогиднішоі пропаганди і розпалювання ворожнечі, ненависті, агресії проти сусідніх країн, націй, народів. Думаю, українській делегації в ПАРЄ і нашій делегації в Парламентському комітеті асоціації варто виступити з такою ініціативою і звернутися до наших європейських партнерів з тим, аби ці прізвища аморальних людей, які руйнують європейські цінності, також були внесені в санкційні списки", - наголосила перший заступник Голови українського парламенту.

Читайте також: РосЗМІ "взяли інтерв'ю" у загиблої в Керчі дівчини

Як повідомлялося, в ефірі пропагандистського телеканалу "Росія 1" ведуча Ольга Скабеєва поговорила з очевидцем нападу на керченський коледж, студенткою другого курсу Аліною Керовою. Пізніше з'ясувалося, що насправді студентка з таким ім'ям загинула.

17 жовтня у політехнічному коледжі міста Керч стався вибух невстановленого пристрою й стрілянина, внаслідок чого загинула 21 особа, ще понад 50 постраждали.

За версією Слідчого комітету Росії, масове вбивство у коледжі влаштував студент 4 курсу, 18-річний Владислав Росляков, який нібито наклав на себе руки. Було порушено кримінальну справу за статтею "теракт", пізніше її було перекваліфіковано на статтю про вбивство двох і більше осіб загальнонебезпечним способом.

Українська Прокуратура Автономної Республіки Крим кваліфікує подію як терористичний акт.

У п'ятницю, 19 жовтня, 17 загиблих поховали у Керчі й Ленінському районі Криму, ще трьох, які прибули на навчання в Крим з Челябінська й Краснодарського краю, поховали у РФ.

Раніше російська пропагандистка Ольга Скабеєва намагалася провокувати українську делегацію у ПАРЄ у Страсбурзі, натомість депутати перервали її пряме включення виконанням Гімну України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-