Боротьба з корупцією: Медісон нагадала, чого Штати очікують від України

Боротьба з корупцією: Медісон нагадала, чого Штати очікують від України

Фото
Укрінформ
Сполучені Штати Америки очікують, що Україна пришвидшить створення Антикорупційного суду, оскільки без нього боротьба із корупцією не матиме успіху.

Про це заступник державного секретаря США – керівник Бюро Держдепартаменту з питань протидії міжнародному наркотрафіку та розвитку правоохоронної системи Кірстен Медісон сказала на брифінгу в НАБУ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми очікуємо зусилля у впровадженні реформи. Це є незалежні антикорупційні інституції, які є дуже важливі у цьому процесі (боротьбі з корупцією - ред). Прийняття законодавства з питань утворення Вищого антикорупційного суду було важливим етапом. Наступним кроком є створення повноцінного функціонального незалежного та ефективного Антикорупційного суду в Україні, і ми очікуємо, що Україна зробить певні кроки у цьому напрямку незабаром, як це було обіцяно", - сказала вона.

Заступник держсекретаря США наголосила, Україна для інтеграції в Європу, залучення інвестицій та розвитку своєї економіки повинна виконати зобов’язання та викорінити корупцію, яка суперечить принципам та ознакам демократичного суспільства. "Я вважаю, що народ України все ще має високі вимоги та очікування від уряду. На підставі того, що я побачила, зміни є можливим", - сказала вона.

Читайте також: Конкурс до Вищого антикорупційного суду: Все, що відомо зараз

Водночас Медісон визнала, українська влада докладає неймовірних зусиль у проведенні реформ та перетворенні старої правоохоронної системи на сучасну та ефективну інституцію, здатну забезпечити безпеку громадян.

"Сполучені Штати можуть пишатися тим, що вони стали частиною таких перетворень", - додала вона.

В той час, коли у будівлі Національного антикорупційного бюро проходить брифінг Медісон, під стінами Бюро відбувається мітинг, на якому група людей стоїть з плакатами: "Ситник, дотримуйся законів України".

Акція біля будівлі НАБУ / Фото: Шамкін Данііл. Укрінформ

Як повідомлялося, керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький вважає, що Вищий антикорупційний суд запрацює не раніше квітня наступного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-