Порошенко обговорив з держсекретарями ФРН звільнення політв'язнів і санкції

Порошенко обговорив з держсекретарями ФРН звільнення політв'язнів і санкції

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко провів зустріч із делегацією державних секретарів федеральних міністерств Німеччини.

Про це повідомляє сайт глави держави.

“Учасниками заходу було відзначено суттєвий прогрес України на шляху реформ та зростання привабливості України для німецьких компаній. Сторони відзначили важливість майбутнього візиту канцлера Ангели Меркель до України з точки зору зміцнення двостороннього партнерства”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Порошенко висловив вдячність німецькій стороні за допомогу, яка надається нашій державі для реалізації реформ, а також за роль Німеччини та особисто канцлера Меркель в питанні відновлення територіальної цілісності України.

У ході зустрічі було наголошено на важливості продовження санкційної політики ЄС щодо Росії як країни-агресора.

Читайте також: Президент звільнив посла в Таджикистані й Афганістані

“Глава держави наголосив на активізації військової присутності Росії в Азовському морі, що є прямим продовженням окупації та подальшої мілітаризації Кримського півострова. Представники німецької делегації висловили співчуття з приводу трагедії в Керчі. Особливу увагу було приділено питанню звільнення українських політв’язнів”, - наголошується у повідомленні.

Також на зустрічі було порушено також питання реалізації Росією проекту «Північний потік-2» та ризиків, які він створює для безпеки в Європі.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-