Парубій порадив Вілкулу поїхати на Афон та вигнати з себе біса

Парубій порадив Вілкулу поїхати на Афон та вигнати з себе біса

Укрінформ
Голова ВР Андрій Парубій різко відреагував на заяву співголови фракції "Опозиційний блок" Олександра Вілкула, який розкритикував рішення парламенту про передачу Андріївської церкви у користування Вселенському Патріархату.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Сьогодні руками українського парламенту було надано хабар стамбульському патріарху за його участь в українській президентській кампанії - передано українську історичну пам'ятку - Андріївську церкву. Відповідно до законодавства, ми разом із колегами по фракції Вадимом Новинським, Нестором Шуфричем, Михайлом Добкіним і Михайлом Папієвим зареєстрували проект постанови про скасування цього рішення через кнопкодавство. Спікер Андрій Парубій підписав постанову попри те, що вона була зупинена нашою зареєстрованою постановою. Ми офіційно передаємо до правоохоронних органів і будемо стежити, щоб чиновники, які порушили закон, були покарані", - сказав Вілкул. 

Також він повідомив про те, що представниками фракції "Опозиційний блок" було зареєстровано ще один проект постанови щодо передачі Вселенському Патріарху будівлі Адміністрації Президента України до 31 березня 2019 року.

Решта народних депутатів, присутніх у залі засідань, зустріли заяви Вілкула криками "Ганьба!".

Водночас, реагуючи на виступ "опоблоківця", Парубій назвав такі заяви приниженням почуттів віруючих. 

"Як ви смієте тут, з трибуни Верховної Ради, говорити слова зневаги про Вселенського Патріарха! Це просто гундяївство і демонструє, що це КГБістська секта. Священики Гундяєва своїми руками вбивали українських воїнів... Поважайте почуття православних віруючих і підіть до церкви і покайтесь, і не робіть цього більше ніколи з трибуни Верховної Ради. Підіть на Афон - покайтесь і виженіть біса з себе, щоб більше він нас не спутував! Такі виступи ми більше не будемо допускати у залі", - зауважив Парубій.

Читайте також: Рада не дозволила притягнути Колєснікова до відповідальності

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 18 жовтня ухвалила закон, згідно з яким Андріївська церква передається у безоплатне постійне користування Вселенському Патріархату. За ухвалення президентського проекту закону №9208 за основу та в цілому проголосували 237 народних депутатів за мінімально необхідних 226. Законом визначено, що рішення щодо передачі в користування Андріївської церкви сприятиме прискоренню одержання Томосу – визнання Світовим Православ’ям помісної Православної Церкви України.

За кілька годин Голова Верховної Ради Андрій Парубій підписав закон "Про особливості користування Андріївською церквою Національного заповідника "Софія Київська" і передав його на підпис Президенту України. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-