Рада не дозволила притягнути Колєснікова до відповідальності

Рада не дозволила притягнути Колєснікова до відповідальності

Оновлено
Укрінформ
Верховна Рада не підтримала подання ГПУ щодо притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Дмитра Колєснікова (фракція "Опозиційний блок").

За підтримку подання проголосувало 163 депутати за мінімально необхідних 226, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За підтримку подання проголосувало 163 депутатів за мінімально необхідних 226, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це питання сьогодні продемонструвало реальну готовність народних депутатів до зняття недоторканності. Я вважаю це великим соромом сьогодні українського парламенту і це великий сором усіх нас", - заявив голова парламенту Андрій Парубій після результатів голосування сесійної зали за подання щодо Колєснікова.

Як повідомлялося, раніше депутати не підтримали також подання ГПУ від 18 вересня про надання дозволу на притягнення до кримінальної відповідальності співголови фракції "Опоблок" Олександра Вілкула.

8 жовтня регламентний комітет визнав законним подання ГПУ на Колєснікова і Вілкула.

Генеральний прокурор Юрій Луценко, представляючи подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності Колєснікова зазначив, що йому інкримінується зловживання службовим становищем в інтересах третіх осіб, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам (ч. 2 с. 364 ККУ).

Читайте також: Рада не дала згоди на притягнення Вілкула до відповідальності

За словами Луценка, Колєсніков, перебуваючи на посаді очільника Агентства держмайна, у 2014 році підписав документи, відповідно до яких були відчужені два цехи ДП "Науково-дослідного та конструкторсько-технологічного інституту трубної промисловості ім. Я.Ю. Осади" у місті Дніпропетровськ.

За його словами, це призвело до "знищення оборонного підприємства", яке мало б забезпечувати армію ракетами "Смерч", "Ураган", "Град".

Колєсніков у свою чергу заперечив свою причетність до відчуження стратегічних об'єктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-