Санкції проти

Санкції проти "112 Україна" і NewsONE: Рада не скасувала постанову

Укрінформ
Верховна Рада не підтримала проект постанови щодо скасування санкцій до юридичних осіб, яким належать ліцензії телеканалів "112 Україна" та NewsOne.

За ухвалення відповідного проекту постанови №9157-П в цілому проголосували 57 народних депутатів при мінімально необхідних 226 голосах, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"57 "за" - постанова відхилена. І я невідкладно підпишу постанову, яка була прийнята минулого (пленарного - ред.) тижня", - сказав голова Верховної Ради Андрій Парубій.

У пояснювальній записці до проекту постанови №9157-П зазначається зокрема, що рішення Верховної Ради щодо застосування санкцій проти телеканалів "112 Україна" та NewsOne є таким, що "прийняте з грубим порушенням вимог Конституції України та Регламенту Верховної Ради України".

Як повідомлялося, 4 жовтня ВР ухвалила постанову, якою пропонується внести на розгляд РНБО пропозиції щодо застосування санкцій до товариств із обмеженою відповідальністю "АРІАДНА ТВ", "Новий формат ТВ", "ТВ Вибір", "Телерадіокомпанія 112-ТВ", "Лідер ТВ" і "Партнер ТВ", які мовлять під емблемою і володіють ліцензіями телеканалу "112 Україна", а також ТОВ "Новини 24 години" (телеканал NewsONE).

Серед обмежень передбачатиметься, зокрема, блокування активів, анулювання або зупинення ліцензій та інших дозволів, заборона користування радіочастотним ресурсом України, обмеження або припинення надання телекомунікаційних послуг і використання телекомунікаційних мереж загального користування, тощо.

4 жовтня нардепи Олександр Вілкул та Нестор Шуфрич (Опозиційний блок) зареєстрували проект постанови про скасування рішення про ухвалення постанови. На їхню думку, відповідне рішення ухвалене із грубим порушенням регламенту і Конституції, зокрема через неособисте голосування нардепів.

Читайте також: Санкції проти 112 Україна і NewsONE: комітет ВР розглянув проект Опоблоку

Петиція щодо припинення антиукраїнської діяльності телеканалів "112 Україна" і NewsONE, оприлюднена на сайті Верховної Ради 20 вересня, за дев'ять днів набрала необхідну кількість голосів для подальшого розгляду.

17 жовтня Регламентний комітет ВР розглянув проект постанови №9157-П "Про скасування рішення Верховної Ради України від 04 жовтня 2018 року про прийняття в цілому проекту постанови "Про схвалення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)", зареєстровану народними депутатами від Опозиційного блоку Олександром Вілкулом і Нестором Шуфричем, і рекомендував визначитись у сесійній залі стосовно ініціативи скасувати постанову про санкції проти "112 Україна" і NewsONE.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-