Санкції проти 112 Україна і NewsONE: комітет ВР розглянув проект Опоблоку

Санкції проти 112 Україна і NewsONE: комітет ВР розглянув проект Опоблоку

Укрінформ
Регламентний комітет ВР рекомендує визначитись у сесійній залі стосовно ініціативи скасувати постанову про санкції проти "112 Україна" і NewsONE.

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні комітету стосовно проекту постанови про скасування відповідного рішення ВР від 4 жовтня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наш обов'язок полягає, щоб всі ці факти разом з позицією суб’єктів ініціативи з посиланням на відповідні норми закону викласти в нашому висновку і запропонувати Верховній раді визначитись з приводу питань, які підіймаються народними депутатами Вілкулом і Шуфричем", - наголосив на засіданні голова комітету Павло Пинзеник.

У висновку комітет наголошує, що питання неперсонального голосування не належать до компетенції комітету.

"Регламент Верховної Ради України не передбачає розгляд комітетом з питань регламенту та організації роботи Верховної ради питання неособистого голосування народними депутатами. А питання стосовно встановлення факту неособистого голосування має бути порушене та вичерпане безпосередньо під час розгляду законопроекту в залі засідань Верховної Ради", - зачитав текст рішення комітету заступник голови комітету Володимир Арєшонков.

Низка опозиційних депутатів на засіданні комітету запропонували рекомендувати переголосувати проект постанови, але вона не була підтримана.

Як повідомлялося, 4 жовтня ухваленою постановою пропонується внести на розгляд РНБО пропозиції щодо застосування санкцій до товариств із обмеженою відповідальністю "АРІАДНА ТВ", "Новий формат ТВ", "ТВ Вибір", "Телерадіокомпанія 112-ТВ", "Лідер ТВ" і "Партнер ТВ", які мовлять під емблемою телеканалу "112 Україна", а також ТОВ "Новини 24 години" (телеканал NewsONE).

Читайте також: Парубій сподівається підписати санкції проти "112 Україна" та NewsONE цього тижня

Серед обмежень передбачатиметься, зокрема, блокування активів, анулювання або зупинення ліцензій та інших дозволів, заборона користування радіочастотним ресурсом України, обмеження або припинення надання телекомунікаційних послуг і використання телекомунікаційних мереж загального користування, тощо.

4 жовтня нардепи Олександр Вілкул та Нестор Шуфрич ("Опозиційний блок") зареєстрували проект постанови про скасування рішення про ухвалення постанови. На їхню думку, відповідне рішення ухвалене із грубим порушенням регламенту і Конституції, зокрема через неособисте голосування нардепів.

Петиція щодо припинення антиукраїнської діяльності телеканалів "112 Україна" і NewsONE, оприлюднена на сайті Верховної Ради 20 вересня, за дев'ять днів набрала необхідну кількість голосів для подальшого розгляду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-