Рада сьогодні розгляне передачу Андріївської церкви Вселенському Патріархату

Рада сьогодні розгляне передачу Андріївської церкви Вселенському Патріархату

Укрінформ
Рада включила у порядок денний президентський законопроект №9208 "Про особливості користування Андріївською церквою Нацзаповідника "Софія Київська" для прийняття рішення під час засідання 18 жовтня.

За ухвалення відповідного рішення проголосували 232 народні депутати, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Проектом передбачається врегулювати відносини щодо передачі у постійне користування культової споруди – визначної пам’ятки архітектури Андріївської церкви Національного заповідника «Софія Київська».

"Рішення щодо передачі в користування Андріївської церкви сприятиме прискоренню одержання Томосу – визнання Світовим Православ’ям помісної Православної Церкви України", - йдеться в пояснювальній записці.

Читайте також: Порошенко пропонує передати Андріївську церкву Вселенському патріарху

Як повідомлялося, законопроект №9208 "Проект Закону про особливості користування Андріївською церквою Національного заповідника "Софія Київська" Президент України Петро Порошенко вніс до парламенту 17 жовтня 2018 року.

Довідково. Андріївська церква — православна церква на честь Св. Андрія у стилі українського бароко, пам'ятка архітектури та монументального живопису XVIII ст. світового значення у Києві, споруджена за проектом видатного архітектора Бартоломео Растреллі. Входить до складу Національного заповідника «Софія Київська». Церкву запропоновано внести до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. На сьогодні храм — на реставрації, яку планують завершити до 2020 року.

Андріївська церква розташована на крутому правому березі Дніпра, на Андріївській горі, східніше Старокиївської гори, над Подолом. Вниз від неї йде Андріївський узвіз, який з'єднує верхнє місто з нижнім.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-