Порошенко пропонує передати Андріївську церкву Вселенському патріарху

Порошенко пропонує передати Андріївську церкву Вселенському патріарху

Укрінформ
Президент Петро Порошенко найближчими днями зареєструє законопроект, яким пропонується передати у постійне користування Андріївську церкву Вселенському патріарху.

Про це заявила на засіданні Погоджувальної ради представник Президента у Верховній Раді Ірина Луценко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Президент підтримує прагнення якнайшвидшого отримання Томосу і в знак солідарності із цим процесом робить символічний жест. Днями буде зареєстровано законопроект, яким Президент Порошенко пропонує передати Андріївську церкву в постійне користування Вселенському патріарху, як символічний жест того, що святий Андрій свого часу хрестив Україну», - наголосила Луценко.

За її словами, ухвалення цього законопроекту буде також символізувати «єднання з матір'ю-церквою».

Порошенко закликає парламент і усі фракції підтримати цей законопроект, додала вона. 

Читайте також: Розрив РФ із Константинополем свідчить про правильність українського шляху — Порошенко

Луценко також зазначила, що Президент вдячний Вселенському патріарху «за його твердість і мужність у протистоянні з Кремлем».

«Ми прекрасно розуміємо, після Синоду, який відбувся у Мінську, про те, що вони (РПЦ - ред.) від'єднуються і відділяються від спілкування із Вселенським патріархом, з Константинополем - Москва фактично завела себе в ізоляцію», - заявила представник Президента.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-