Москва не полишає спроб нав’язати Києву позицію

Москва не полишає спроб нав’язати Києву позицію "іхтамнєт" — Моцик

Укрінформ
Російська сторона гальмуватиме роботу всіх переговорних груп у Мінську до виборів в Україні.

Про це заявив під час публічної дискусії "Яка миротворча місія потрібна Україні?" представник України в робочій підгрупі з політичних питань Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на сході України Олександр Моцик, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Що стосується того, чи буде якийсь прогрес (у врегулюванні конфлікту на Донбасі - ред.) до українських виборів, то з точки зору участі у мінських переговорах виглядає так, що Російська Федерація пригальмовує у своїй роботі і таким чином гальмує роботу всього мінського процесу", - сказав Моцик.

Він зазначив: у Москві розраховують, що виборчий процес внесе певний хаос, і активно над цим працюють, сподіваючись зміцнити позиції дружніх до Кремля політичних сил.

"Тому на сьогодні важко сказати, що можна очікувати якогось прогресу. Це стосуватиметься, на жаль, не тільки питання миротворчої місії чи виведення російських військ", - зауважив дипломат.

Читайте також: З Росією не можуть домовитися про саміт "нормандської четвірки"

Він констатував, що Росія досі не хоче визнавати наявність її військ на окупованому Донбасі і хоче змусити українську сторону прийняти таку її позицію і на цій основі вести переговори.

"Звичайно, ми з цим не згодні. Тому важко сподіватися на те, що буде якийсь прогрес", - резюмував Моцик.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-