Могеріні анонсувала низку заходів в рамках 10-річчя Східного партнерства

Могеріні анонсувала низку заходів в рамках 10-річчя Східного партнерства

Укрінформ
У наступному році відбудеться низка високопоставлених зустрічей та заходів з нагоди 10-річчя Східного партнерства, як країнах членах ЄС, так і країнах-партнерах.

Про це повідомила Високий представник Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки – віце-президент Єврокомісії Федеріка Могеріні за результатами зустрічі міністрів закордонних справ країн-учасниць програми ЄС "Східне партнерство" 15 жовтня в Люксембурзі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я переконана, що наступного року у нас буде можливість не лише відсвяткувати, а й також перезапустити 10-ту річницю Східного партнерства. Думаю, що в багатьох країнах-членах ЄС та багатьох – якщо не у всіх – шістьох партнерах Східного партнерства ми проведемо заходи, зустрічі чи конференції високого рівня, які відзначатимуть 10-ту річницю", - заявила вона.

За словами Могеріні, наступний 2019 рік "буде роком роботи, не лише підведення підсумків, а й просування вперед".

Читайте також: Клімкін обговорив зі Столтенбергом розблокування комісії Україна-НАТО

Високий представник Євросоюзу повідомила, що міністерська зустріч країн-членів ЄС та шести країн-членів Програми "Східне партнерство", за участі Єврокомісара з питань політики сусідства та розширення Йоханнеса Хана, пройшла "дуже добре". За її словами, зустріч була хорошою нагодою ще раз підтвердити зобов’язання в рамках Східного партнерства як такого – двосторонньої співпраці та в рамках багатосторонньої роботи, а також підбити підсумки роботи.

Як повідомлялося, 15 жовтня в Люксембурзі була запланована зустріч міністрів закордонних справ країн ЄС та шести держав "Східного партнерства" (Азербайджану, Вірменії, Білорусі, Грузії, Молдови та України).

На міністерській зустрічі програми ЄС "Східне партнерство" в Люксембурзі планувалося підбити проміжні підсумки виконання пріоритетів "20 завдань на період до 2020 року" і підготовку до святкування 10-річчя "Східного партнерства" в травні 2019 року.

Пріоритети "20 завдань на період до 2020 року" були визначені в робочому документі від 9 червня 2017 року та прийняті на  саміті "Східного партнерства" в листопаді 2017 року. Ці пріоритети стосуються зміцнення економіки, системи управління, взаємодії влади і суспільства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-