Клімкін обговорив зі Столтенбергом розблокування комісії Україна-НАТО

Клімкін обговорив зі Столтенбергом розблокування комісії Україна-НАТО

Фото
Укрінформ
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін зустрівся з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі.

Про це повідомляється на Twitter-сторінці Української міссії у НАТО. 

"Сьогодні міністр закордонних справ України П.Клімкін зустрівся з Генеральним секретарем НАТО Є.Столтенбергом у штаб-квартирі Альянсу", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляє прес-служба місії, у ході зустрічі сторони обговорили спільні виклики безпеки, з якими стикаються держави-члени НАТО і Україна, зокрема безпекову ситуацію у Чорному і Азовському морях.

При обговоренні напрямів практичної взаємодії Клімкін звернувся до Столтенберга з проханням активізувати роботу Трастових фондів НАТО, покликаних сприяти зміцненню безпеки складів боєприпасів в Україні, що є особливо актуальним у світлі останніх подій у м. Ічня на Чернігівщині. 

Також політики обмінялися думками щодо діяльності робочих механізмів особливого партнерства України з НАТО, зокрема засідань Комісії Україна-НАТО на міністерському рівні. 

За оцінками Столтенберга, розблокування роботи Комісії залежить від домовленостей між Україною та Угорщиною в питанні забезпечення мовних прав угорської меншини, зокрема від повного виконання рекомендацій Венеціанської комісії щодо імплементації Закону України про освіту. 

Глава МЗС в свою чергу наголосив, що метою України залишається гарантування жителям Закарпаття рівних прав, створення умов для їх повноцінного розвитку як громадян України, підтримки їхніх мов, традицій та культури.

Читайте також: Східне партнерство є ключовим у зовнішній політиці ЄС - Могеріні

Як відомо, 15-16 жовтня глава МЗС України перебуватиме у Брюсселі та Люксембурзі для участі у IX Міністерському засіданні ініціативи "Східне партнерство" та проведення зустрічей з представниками інституцій ЄС та НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-