На картах та на фактах: Клімкін розповів, до чого призведе агресія РФ у Азовському морі

На картах та на фактах: Клімкін розповів, до чого призведе агресія РФ у Азовському морі

Укрінформ
Агресивні дії РФ в акваторії Азовського моря можуть призвести до фундаментальної ескалації, яка загрожує всій системі європейської безпеки. Тому Україна закликає європейських партнерів посилити санкції проти Росії саме за її дії у цьому регіоні.

Таку думку міністр закордонних справ України Павло Клімкін висловив у кулуарах міністерського засідання "Східного партнерства", відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу, наскільки ймовірним може бути розгляд міністрами закордонних справ Євросоюзу питання щодо посилення санкцій проти Росії у зв’язку з її агресивними діями в акваторії  Азовського моря. 

«Сьогодні у мене відбудуться зустрічі майже з усіма європейськими міністрами, і я їх проінформую і вже поінформував про реальну ситуацію стосовно Азову, що саме робить Росія і з якою метою.  Те, що відбувається навколо Азова, може призвести до фундаментальної ескалації – і це всім зрозуміло, оскільки я показую все це на картах та на фактах», - сказав Клімкін. 

Він наголосив, що дії Росії є відверто провокативними, адже вона затримує ті кораблі, які йдуть під прапорами ЄС і НАТО.

«Це кораблі Мальти, Нідерландів, Італії. Тобто, це фундаментальний виклик країнам ЄС і НАТО. Чи дійде на найближчих засіданнях Ради міністрів ЄС до цих санкцій – я точно сказати не можу. Але те, що це потрібно обговорювати, і що я буду закликати до такого обговорення – це безумовно», - наголосив міністр закордонних справ України. 

Читайте також: Українські військові готові до відсічі російській агресії на Азові — Порошенко

Як повідомлялося, Росія упродовж останніх місяців, після завершення будівництва Керченського мосту, затримує судна, що прямують до портів Бердянська та Маріуполя. Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявляв, що Україна проводить переговори з країнами ЄС та США про запровадження санкцій проти Росії у відповідь на блокаду Азовського моря.

У Державному департаменті США назвали дії Росії в Азовському морі спробою дестабілізувати Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-