Українські військові готові до відсічі російській агресії на Азові — Порошенко

Українські військові готові до відсічі російській агресії на Азові — Порошенко

Відео
Укрінформ
Президент Петро Порошенко запевнив, що українські військовослужбовці готові дати відсіч у разі російської агресії з морського напрямку на Азові.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Проінспектував комплексне тактичне навчання сил з оборони морського узбережжя. Наші військові готові до відсічі російській агресії з морського напрямку на Азові", - зазначив Президент.

Порошенко перевірив готовність війська до відсічі агресії РФ на Азові / Фото: https://www.president.gov.ua

Він підкреслив, що командири здатні якісно планувати та ефективно управляти різнорідними та міжвидовими угрупованнями військ під час ведення бойових дій на суходолі, на морі та у повітрі.

Як повідомляє прес-служба глави держави, після перегляду ходу навчань Порошенко зазначив, що сьогодні військові "відпрацювали на тверду "дванадцять" та подякував командуванню і особовому складу підрозділів, як брали участь у навчаннях.

Президент, зокрема, оглянув перший та другий етап військових навчань, відповідно - "Бій за висадку" та "Маневрена оборона".

Верховний Головнокомандувач ЗСУ також провів оперативну нараду в штабі навчань, де заслухав доповідь начальника Генштабу Віктора Муженка та голови Держприкордонслужби Петра Цигикала щодо виконання завдань, визначених рішенням РНБОУ стосовно протидії загрозам в Чорному та Азовському морях.

Читайте також: Дії Росії в Азовському морі є підставою для нових санкцій – Гармс

У військових навчаннях беруть участь підрозділи морської піхоти, берегової артилерії, армійська авіація, танкові підрозділи Військово-морських Сили України та Сухопутних військ. В навчаннях в тісній координації із ЗСУ діють підрозділи Національної гвардії України та Державної прикордонної служби. Всього в навчаннях беруть участь 600 військовослужбовців та 150 одиниць техніки.

Метою навчань є відпрацювання реакції української армії та флоту разом з іншими силовими підрозділами на можливу висадку умовного ворожого десанту на узбережжя Азовського моря.

Як повідомлялося, Росія упродовж останніх місяців, після завершення будівництва Керченського мосту, затримує судна, що прямують до портів Бердянська та Маріуполя. Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявляв, що Україна проводить переговори з країнами ЄС та США про запровадження санкцій проти Росії у відповідь на блокаду Азовського моря.

Читайте також: Морських прикордонників залучили до масштабних навчань в Азовському морі

У Державному департаменті США назвали дії Росії в Азовському морі спробою дестабілізувати Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-