Суд призначив “резервні дати” для адвокатів та останнього слова Януковича

Суд призначив “резервні дати” для адвокатів та останнього слова Януковича

Укрінформ
Оболонський районний суд Києва оголосив перерву у розгляді справи щодо державної зради екс-президента Віктора Януковича на 19 жовтня.

Про це оголосив головуючий суддя Владислав Дев'ятко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Визначаємо наступні дати для засідань - 19 жовтня на 9:00, на 9:00 на 22 жовтня, на 9:00 на 23 жовтня, на 9:00 на 24 жовтня, на 9:00 на 25 жовтня, на 9:00 на 26 жовтня. Це резервні дати для виступів адвокатів і для останнього слова Януковича", - сказав Дев'ятко.

Головуючий зазначив, що сам платний адвокат Януковича Олександр Горошинський має закінчити свій виступ саме 19 жовтня.

"Також 9 година 29 жовтня, 9 година 30 жовтня і 9 година 31 жовтня. Суд зауважує, що це лише резервні дати. Ми плануємо, що вже 22 жовтня у нас виступить Байдик, а 23 жовтня ми зможемо почути звернення до суду з останнім словом Віктора Януковича. Всі інші дати є резервними, в залежності від поведінки сторін в даному процесі", - уточнив Дев'ятко.

До цього головуючий попросив адвоката Горошинського не виходити за межі обвинувачення.

"Ви є захисником Януковича за його власним, Януковича, вибором. Якщо ви йому подобаєтеся і якщо йому подобається ваш виступ, суд не може вам заважати виступати у дебатах. Суд звертає вашу увагу, що, наприклад, навряд чи для предмету дослідження даного кримінального провадження важливо, скільки разів в Маріїнському парку снідала шановний свідок Оксана Медієва. Будь ласка, не виходьте за межі обвинувачення", - сказав Дев'ятко.

Читайте також: Справа Януковича: у адвоката Байдика - новий діагноз, промову дочитує інший

Так, у п'ятницю під час промови Горошинський продовжив свою промову у дебатах, зокрема, коментував і цитував покази свідків захисту, раніше допитаних у рамках розгляду цієї справи, зокрема, і одного свідка з Криму - Оксану Медієву.

Прокурор Максим Крим попросив суд зробити зауваження Горошинському, зазначивши, що цей адвокат зачитує покази, а не посилається на них.

Горошинський у відповідь наголосив, що він лише вранці дізнався, що сьогодні все ж таки може фіналізувати свою промову, тож наразі робить це, як може.

"У нас виникла дещо парадоксальна ситуація: захисники бажають виступати у дебатах, але не бажають їх закінчувати. Але все ж таки пропонуємо Горошинському продовжити виступ", - додав Дев'ятко.

Після того, як Горошинський продовжив виступ, він попросив перерву у суду і пообіцяв головуючому, що наступного засідання він зможе виступити "лаконічно" - впродовж трьох годин.

Обвинувачення попросило суд не задовольняти прохання Горошинського про перенесення засідання.

Суд оголосив перерву до 19 жовтня і визначив ряд резервних дат для закінчення виступів адвокатів у дебатах і для останнього слова Януковича.

Як повідомлялося, 13 вересня суд все ж таки розпочав стадію судових дебатів сторони захисту. Виступило двоє адвокатів Януковича - держадвокат Юрій Рябовол і почав свій виступ платний адвокат Олександр Байдик, які попросили суд виправдати Януковича.

Сторона обвинувачення виголосила свою промову у дебатах ще 16 серпня і попросила у суду 15 років ув'язнення для Януковича.

Вперше суд оголосив про початок стадії судових дебатів ще 19 квітня, але згодом повернувся до допиту свідків.

З 19 квітня до 16 серпня дебати були зірвані 6 разів.

Як повідомлялося, 29 червня Оболонський районний суд ухвалив рішення щодо проведення спеціального судового провадження щодо Януковича.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-