Європарламент вимагає від РФ негайного звільнення Сенцова та інших політв’язнів

Європарламент вимагає від РФ негайного звільнення Сенцова та інших політв’язнів

Укрінформ
Європейський парламент підтримує незаконно засудженого в Росії Олега Сенцова і вимагає його негайного звільнення, як і інших українських політв’язнів Кремля.

Про це заявила євродепутат, член парламентського комітету з культури і освіти Жюлі Вард у вівторок, 9 жовтня, під час круглого столу в Європарламенті «Проблема кримських татар як геополітичний фактор», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Європарламент підтримує і завжди підтримуватиме Олега Сенцова, який проявив величезну мужність, відстоюючи свою позицію та незгоду із російською окупацією Криму. На щастя, він зараз припинив голодування, але він майже загинув від дій кремлівського режиму. Сам факт його ув’язнення є абсурдним, адже його засудила російська влада, яка сама порушила всі міжнародні закони», - зауважила євродепутат.

Вона наголосила, що Європарламент вимагає негайного звільнення Сенцова та інших українських бранців Кремля, припинення утисків і репресій, яких зараз зазнають представники кримськотатарського народу та всі українські громадяни на території окупованого Криму.

Читайте також: Євросоюз вимагає належного лікування і звільнення Сенцова

Як повідомлялося, український режисер з Криму Олег Сенцов в серпні 2015 року був засуджений в Росії до 20 років ув'язнення з відбуттям покарання в колонії суворого режиму за сфабрикованими звинуваченнями в плануванні терактів в анексованому Криму.

Сенцов голодував 145 днів з вимогою звільнити усіх українських політв'язнів в Росії. 6 жовтня він припинив голодування через загрозу примусового годування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-