Климпуш-Цинцадзе запевнила, що у проросійського кандидата немає шансів на виборах

Климпуш-Цинцадзе запевнила, що у проросійського кандидата немає шансів на виборах

Укрінформ
Українські вибори будуть гарячими, але очевидно, що жоден відкрито проросійський кандидат не виграє. 

Про це заявила віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе на панельній дискусії безпекового дня Українського тижня у Лондоні на тему «Гібридна війна в Росії: від України до Великої Британії – загальні загрози та необхідність спільних дій», повідомляє Урядовий портал.

Віце-прем’єр нагадала, що 2019 рік – це рік виборів в Україні та ЄС, а також рік Brexit. Вона впевнена у безперспективності спроб виграти вибори проросійським кандидатом, проте зазначила, що не впевнена щодо такої ж ситуації у країнах ЄС.

Климпуш-Цинцадзе заявила, що ЄС ніколи не зіштовхувався з ворогом настільки потужним, мотивованим і здатним, як РФ: «Проте деякі члени ЄС все ще сумніваються, чи слід розглядати Росію як ворога, тоді як Росія ухвалила це рішення давно. Інакше кажучи, Москва веде неоголошену війну в демократичній Європі, руйнуючи її силу, знижуючи єдність, здійснюючи прямі та непрямі напади».

Віце-прем'єр окреслила основні небезпечні тенденції сучасності: речі, які раніше були самоочевидними, втрачають цінність і навіть вироджуються. «Демократія потрапляє в руки популістів. Свобода преси – до рук маніпуляторів. Це час історичного виклику та політичного адреналіну. Це час боротьби, де важливий кожен голос, кожна ідея та кожний крок», – наголосила Климпуш-Цинцадзе.

На її думку, Захід у відносинах з Росією рухається в колі «війна-засудження-санкції-перезавантаження-війна»: «Поки Європа рухається в цьому порочному колі – час працює проти неї».

За словами віце-прем'єра, основний метод ведення гібридної війни РФ базується на принципах: «Навіщо фізично когось підкорювати, якщо ти можеш просто потрапити в його голову? Навіщо доводити правду, якщо правди не існує?».

Климпуш-Цинцадзе наголосила, що ера соціальних медіа відкрила прямий доступ до колективної свідомості цілих націй. Ніхто не був таким швидким та ефективним у використанні цього доступу, як Росія. «У Facebook і Twitter вона почувається, як риба у воді. Рейтинги, підписки, лайки і перегляди маніпулюються. Подумайте, що це означає для глобального політичного дискурсу! Факти втрачають привабливість. Істину замінюють пост-правдою. Слова втрачають сенс. Це глобальна загроза. Загроза, на яку потрібно виробити спільну, ефективну та дієву відповідь», – заявила віце-прем'єр-міністр.

Читайте також: Порошенко обіцяє “щеплення” від застосування адмінресурсу на виборах

Вона підкреслила: Україна, як і Велика Британія, розуміє, що Євросоюзу дедалі складніше зберігати європейську єдність щодо протидії Росії, і закликала Лондон спільно працювати над виробленням міжнародних процедур та правил для запобігання новим загрозам, а також посилити дієвість міжнародних організацій, таких як ООН, Рада Європи, ОБСЄ, для протидії підривній діяльності з боку Росії.

Окрім цього, віце-прем'єр наголосила на тому, що Україна вбачає в НАТО організацію, що вже довела свою ефективність у цій боротьбі, а тому необхідно надалі посилювати спроможності Альянсу, а Україні – нарощувати свою ефективну взаємодію з ним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-