Порошенко обіцяє “щеплення” від застосування адмінресурсу на виборах

Порошенко обіцяє “щеплення” від застосування адмінресурсу на виборах

Укрінформ
Президент Петро Порошенко розраховує, що проведені політичні реформи забезпечать ефективне щеплення від використання адміністративного ресурсу на виборах.

Про це він заявив під час зустрічі з членами нового складу ЦВК, яку транслювали в прямому ефірі українські інформаційні телеканали, повідомляє кореспондент Укрінформ.

“Такого рівня концентрації адміністративного ресурсу, проти чого раніше дуже активно боролися, зараз внаслідок політичних реформ більше немає. Левову частину повноважень передано на місця, значно забезпечено незалежність місцевого самоврядування, роздержавлені ЗМІ, створено Суспільне мовлення, зроблено низку інших позицій, у тому числі й інструменти коаліційності центральної влади, які дають тверде переконання в тому, що щеплення від застосування адміністративного ресурсу (на виборах — ред.) будуть проводитися надзвичайно ефективно”, - зазначив Порошенко.

Читайте також: Порошенко заявив про наміри Росії зірвати вибори в Україні

Як відомо, чергові вибори Президента України заплановані на останню неділю березня 2019 року, парламенту — на останню неділю жовтня 2019 року.

Верховна Рада 18 вересня збільшила склад Центрвиборчкому з 15 до 17 осіб.

20 вересня депутати звільнили 13 членів комісії через завершення строку їх повноважень і призначила 14 нових членів ЦВК. 5 жовтня на засіданні ВР ці 14 членів Центральної виборчої комісії склали присягу членів комісії і приступили до виконання повноважень у Центрвиборчкому.

Водночас свої посади зберігають обрана у квітні 2014 за квотою “Свободи” Катерина Махніцька, а також Олег Діденко, що обирався за квотою партії “УДАР”, строк повноважень яких закінчується у 2021 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-