Волкер підтримує ідеї Клімкіна щодо миротворців на Донбасі

Волкер підтримує ідеї Клімкіна щодо миротворців на Донбасі

Укрінформ
Миротворча місія ООН мала б замінити російські війська на окупованій частині Донбасу і створити безпекові умови для місцевих виборів для обрання легітимних мерів Луганська і Донецька, обласних адміністрацій.

Про це спеціальний представник США по Україні Курт Волкер заявив в інтерв’ю агентству УНІАН.

“Згідно з Мінськими домовленостями, (на окупованій частині Донбасу - ред.) мають відбутися місцеві вибори. І не вибори для народних республік, які мають зникнути. А вибори легітимних мера Донецька, мера Луганська, обласних адміністрацій... Проте основне завдання - розташувати миротворчу місію, аби створити середовище загальної безпеки”, - пояснив він.

Волкер також додав, що загалом позитивно сприймає ідеї, висловлені нещодавно міністром закордонних справ України Павлом Клімкіном стосовно необхідності поліцейського і міжнародного компонентів миротворчої місії, крім суто військового.

“Я згоден, що має у якомусь вигляді втілюватися ідея охорони правопорядку. Місцеві правоохоронці, здається, достатньо компетентні. Але ж є нелегальні озброєні формування. Коли вони підуть, знадобиться певна координація, можливо від ОБСЄ і місцевих правоохоронців”, - пояснив дипломат.

Читайте також: Геращенко пояснила, чому треба продовжити особливий статус Донбасу

Водночас Волкер висловив сумнів щодо нинішніх перспектив відправлення миротворчої місії ООН на Донбас. Він пояснив, що перешкодою є непоступлива позиція Росії.

“Головна причина - вони не хочуть. Їм потрібно, аби конфлікт жеврів. Вони хочуть залишати свої війська там. Їм потрібні ці так звані “народні республіки” як політичні утворення, якими можна прикривати свою пряму участь у конфлікті”, - наголосив Волкер.

Він також висловив переконання, що Росія вирішила не робити жодних кроків до виборів на окупованій частині Донбасу, зайняла вичікувальну позицію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-