Клімкін назвав неадекватною заяву Угорщини про висилку українського консула

Клімкін назвав неадекватною заяву Угорщини про висилку українського консула

Укрінформ
Реакція Угорщини на оголошену Україною ноту про те, що консул Угорщини в Береговому має залишити країну протягом 72 годин, а саме - вислання українського консула, є неадекватною.

Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін у Twitter.

«Реакція Угорщини є абсолютно і фундаментально неадекватною. Ми не порушуємо міжнародного права, угорських законів, і взагалі діємо як належить дипломатам. А нашого дипломата влаштуємо у Представництві МЗС в Ужгороді, їм там точно потрібно підсилення», - написав Клімкін.

Як повідомлялося, 19 вересня Укрінформ опублікував відео, на якому зафіксовано момент видачі громадянам України у консульстві Угорщини в Берегові угорських паспортів. Процедура супроводжувалася келихом шампанського на честь отримання другого громадянства та інструкціями - не повідомляти про отримання документів українській владі. При цьому громадяни України вголос присягали на вірність Угорщині.

Читайте також: Сіярто заявив, що Будапешт висилає українського консула у відповідь

Пізніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що консул Угорщини, який фігурує на відео з роздачею українцям угорських паспортів, має залишити Україну.

Згодом міністр закордонних справ і торгівлі Петер Сіярто заявив у Москві після зустрічі з російським колегою Сергієм Лавровим, що Угорщина висилає українського консула у відповідь на оголошену Україною ноту про те, що консул Угорщини в Береговому має залишити країну протягом 72 годин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-