РЄ має захищати свої цінності від шантажу Росії - Климпуш-Цинцадзе

РЄ має захищати свої цінності від шантажу Росії - Климпуш-Цинцадзе

Укрінформ
Росія шантажує Раду Європи, й у цій ситуації важливо, аби керівництво РЄ мало сміливість захищати цінності й принципи, на яких побудована організація. 

Про це заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе в коментарі Укрінформу під час Форуму мереж ЄС у Києві.

“На жаль, РФ дійсно шантажує Раду Європи, і не тільки ПАРЄ. Головне, щоб країни-члени Ради Європи тверезо дивилися на ситуацію. І важливо, щоб керівництво Ради Європи теж мало сміливість чесно захищати саме цінності, заради яких організовувалася Рада Європи, і ті принципи, на яких будувалася Рада Європи”, - сказала Климпуш-Цинцадзе.

Як повідомляв Укрінформ, 2 жовтня Верховна Рада ухвалила заяву, в якій висловила свою позицію щодо спроб керівництва ПАРЄ повернути повноваження делегації Російської Федерації шляхом внесення змін до регламенту ПАРЄ на вимогу Росії.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін закликав народних депутатів спільно з дипломатами докласти максимум зусиль, щоб не допустити повернення Росії до Парламентської асамблеї Ради Європи.

Читайте також: Рада ухвалила заяву проти спроб повернути повноваження делегації РФ у ПАРЄ

ПАРЄ голосуватиме щодо змін до регламенту, які можуть ускладнити накладення санкцій на РФ, на засіданні 9 жовтня.

Росія неодноразово заявляла, що не сплачуватиме внески в Раду Європи, доки її права в Парламентській асамблеї Ради Європи не будуть відновлені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-