Угорський консул, який роздавав паспорти, найближчими днями залишить Україну - Клімкін

Угорський консул, який роздавав паспорти, найближчими днями залишить Україну - Клімкін

Укрінформ
Угорський консул, який роздавав українським громадянам угорського походження паспорти в Береговому, найближчими днями залишить Україну.

Про це у статті для "Європейської правди" повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"Хоча щодо конкретних дій угорського консула дискутувати потреби немає, тут слід чітко розставити крапки над і. І ми їх розставимо. Найближчими днями консул повернеться на батьківщину", - написав Клімкін.

Він додав, що дії угорського дипломата суперечать Віденській конвенції про консульські зносини, згідно з якою консульська установа виконує функції, "які не забороняються законами й правилами держави перебування або проти виконання яких держава перебування не має заперечень".

Читайте також: Клімкін про подвійне громадянство: проблема серйозна, проте її можна вирішити

"І пан консул, і його керівники в Будапешті прекрасно знали, що ми маємо заперечення проти надання нашим громадянам другого громадянства, оскільки Конституція та законодавство України передбачають тільки одне-єдине – українське. Те, що у нас не передбачено ні кримінальної, ні адміністративної відповідальності за подвійне громадянство, суті справи не міняє. Порушення залишається порушенням, а недружні дії – недружніми", - акцентував Клімкін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-