Поки газ іде через Україну, Путін не схоче

Поки газ іде через Україну, Путін не схоче "бомбити власні гроші" — Ірина Луценко

Укрінформ
Транспортування природного газу з Росії до Європейського Союзу через Україну унеможливлює повномасштабний збройний наступ РФ на українську територію.

Таку думку висловила представник Президента у Верховній Раді Ірина Луценко на своїй сторінці у Facebook, коментуючи заяви деяких політиків щодо ліквідації НАК "Нафтогаз України".

"Доки російський газ буде транзитом протікати через українську територію, доти ... Путін не буде сміти бомбити українську територію, адже не схоче бомбити власні гроші. Не буде Алеппо, не буде Сирії, не буде біженців, не буде смертей!" - заявила Луценко.

Вона нагадала, що Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" займається транспортуванням російського газу на територію Європейського Союзу.

Читайте також: У БПП кажуть, що заява Тимошенко про Нафтогаз грає на користь Росії

"За останні 4 роки НАК "Нафтогаз" перестав бути збитковою організацією, яка за попередніх президентів і урядів обтяжувала бюджет України мільярдними боргами. Ба більше: "Нафтогаз" виграв суд проти російського "Газпрому" у Стокгольмському арбітражі на суму $4,6 млрд. І якщо "Газпром" не сплатить ці кошти українському народові, буде заарештоване майно, зокрема і частина корпоративних прав "Північного потоку-2", - підкреслила політик.

Тому, вважає вона, заяви про ліквідацію українського "Нафтогазу" - це "заяви про безпекове і економічне знищення України, про повномасштабну війну, про злидні".

На переконання народного депутата, ліквідація "Нафтогазу" може призвести до неможливості підвищення мінімальної заробітної плати в Україні.

"Ми не зможемо підняти мінімальні зарплати, не зможемо на 37% підняти зарплати нашим військовослужбовцям, нашим хлопцям, які стоять на Сході. Ми не зможемо утримувати армію, яка стримує Путіна. Не буде безкоштовних ліків, не буде екстреної медицини, не буде додаткових коштів. І тому заяви про ліквідацію "Нафтогазу" - це старий "новий курс"! Це повернення під вплив Російської Федерації! Це злидні, це борги, які поставили весь український народ в залежність за попередніх урядів", - заявила представник Президента у ВР.

Читайте також: Геращенко не розуміє “логіки” у ліквідації Нафтогазу: Кому платитиме Газпром?

Як повідомляв Укрінформ, напередодні лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко оголосила, що виступає за ліквідацію "НАК "Нафтогаз України".

У цьому зв'язку головний комерційний директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко заявив, що ліквідація НАК не дозволить Україні отримати гроші з Газпрому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-