У БПП кажуть, що заява Тимошенко про Нафтогаз грає на користь Росії

У БПП кажуть, що заява Тимошенко про Нафтогаз грає на користь Росії

Укрінформ
Голова фракції "Блоку Петра Порошенка" Артур Герасимов заявляє, що ініціатива лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко про необхідність ліквідації "Нафтогазу" вигідна РФ і дасть можливість не платити Україні компенсації в розмірі $4,6 млрд.

Таку ідею російська влада просуває в Україні через Тимошенко, наголосив він на Погоджувальній раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Гібридна війна іде не тільки на фронті чи в дипломатичній сфері. Всередині нашої країни активно, на жаль, просуваються ідеї щодо ослаблення країни та допомоги агресору. Нещодавно не голосування Юлії Володимирівни Тимошенко про не визнання Росії країною-агресором отримало продовження. Напередодні цей політик заявила, що ліквідує "Нафтогаз", якщо очолить країну", - наголосив голова фракції БПП.

Він нагадав, що саме "Нафтогаз" виграв Стокгольмський арбітраж проти "Газпрому".

Читайте також: Геращенко не розуміє “логіки” у ліквідації Нафтогазу: Кому платитиме Газпром?

"Ми виграли $4,6 млрд, які російський "Газпром" хотів забрати в України на підставі сумнозвісних газових контрактів 2009 року. "Газпром" спробував відхилити це рішення через іноземні суди. Звичайно, не вдалося. Тож знаєте, було цікаво, де росіяни зроблять наступний крок. І ось ми почули заяву Юлії Тимошенко. Зрозуміло, що Кремль мріє про ліквідацію "Нафтогазу", бо формально не буде кому платити", - сказав Герасимов.

Він також зазначив, що у разі ліквідації "Нафтогазу" і процесу пошуку правонаступників у "Газпрому" не будуть забирати гроші та арештовувати нерухомість за кордоном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-