Геращенко не розуміє “логіки” у ліквідації Нафтогазу: Кому платитиме Газпром?

Геращенко не розуміє “логіки” у ліквідації Нафтогазу: Кому платитиме Газпром?

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко просить пояснити, яким чином Україна має отримати борг від російського "Газпрому", який має віддавати гроші українському "НАК "Нафтогаз України" за судовими позовами.

Про це Геращенко написала у Facebook.

"Мені дійсно важливо і цікаво зрозуміти: яка логіка отримання боргу «Газпрому» у випадку знищення «Нафтогазу»? Поясніть, пліз. Тільки не популістськими гаслами, а конкретно. Нагадаю: в рішенні Стокгольмського арбітражу чітко записано, що Газпром зобов‘язаний виплатити мільярди не Україні, не уряду, не Порошенку, а саме «Нафтогазу». ЮВТ планує судитися зі Стокгольмським арбітражем, аби переписати вирок?" - наголосила Геращенко.

За її словами, Президент Петро Порошенко і його команда воюють з «Газпромом» РФ. А політичні опоненти Порошенка воюють з НАК « Нафтогаз» України. "Як кажуть росіяни: почувствуйте разницу", - написала перший заступник Голови парламенту.

Вона зауважила, що саме "Нафтогаз" виграв в Стокгольмському арбітражі суд проти Газпрому на мільярди доларів.

"До речі, Юлія Тимошенко, яка підписувала кабальний для України газовий контракт, який і розглядався в Стокгольмському арбітражі, відмовилася свідчити в цій справі, чому явно раділи газпромівці і їх адвокати. Потім Юлія Тимошенко заявила, що Газпром виплатить Україні всі борги. Але як? Контракт підписано не між Україною і Газпромом, а саме між господарюючими суб‘єктами: Газпромом і Нафтогазом. Немає суб'єкта - немає боргу," - наголосила Геращенко.

Читайте також: Ліквідація Нафтогазу не дозволить отримати гроші з Газпрому — Вітренко

Як раніше заявив головний комерційний директор НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко, ліквідація "НАК "Нафтогаз України", яку вимагає Тимошенко, не дозволить Україні отримати гроші з Газпрому.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Тимошенко оголосила, що виступає за ліквідацію "НАК "Нафтогаз України".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-