Ліквідація Нафтогазу не дозволить отримати гроші з Газпрому — Вітренко

Ліквідація Нафтогазу не дозволить отримати гроші з Газпрому — Вітренко

Укрінформ
Ліквідація "НАК "Нафтогаз України", про що заявляє лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко, не дозволить Україні отримати гроші з російського Газпрому за судовими справами.

Про це повідомив головний комерційний директор НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко.

"Для ЮВТ та її прихильників: ліквідація Нафтогазу дозволить Газпрому не платити Нафтогазу 2,6 млрд дол. з відсотками по вже програній Газпромом транзитній справі, а також уникнути ризику програти Нафтогазу і в новій арбітражній справі, де наші додаткові вимоги вже перевищують 12 млрд дол. США. Оскільки мова йде про контрактні відносини між двома компаніями, Нафтогазом та Газпромом, то ліквідація Нафтогазу не дозволить Україні отримати ці гроші з Газпрому", - наголосив він.

За словами Вітренко, можлива ліквідація НАК "Нафтогаз України" також поставить під загрозу надійність постачання газу українським споживачам і збільшення власного видобутку.

Читайте також: Порошенко не сумнівається, що компенсація від Газпрому надійде найближчим часом

Саме для того, підкреслив він, щоб надійність постачання газу споживачам і розвиток власної ресурсної бази не залежала від «милості» інших країн, і створюють національні компанії, такі як Нафтогаз.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Тимошенко оголосила, що виступає за ліквідацію "НАК "Нафтогаз України".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-