Порошенко не сумнівається, що компенсація від Газпрому надійде найближчим часом

Порошенко не сумнівається, що компенсація від Газпрому надійде найближчим часом

Укрінформ
Петро Порошенко заявив, що за кожен день, коли Росія не виплачує Україні компенсацію за недопостачання газу згідно з рішенням Стокгольмського суду, сума платежу зростає на півмільйона доларів.

Про це він розповів, виступаючи на Міжнародному економічному форумі в Харкові, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми пішли до Стокгольмського арбітражу і виграли 4,6 млрд доларів, які, завдяки цьому контракту (із Газпромом - ред.), було переплачено РФ, країні-агресору. Сьогодні хай і не надіються (росіяни на невиплату - ред.) - ця сума в Україну надійде в повному обсязі! Ні, вибачте, надійде навіть більше, бо щодня, який Росія не платить, на півмільйона доларів сума платежу зростає", - зазначив Порошенко.

Глава держави також запевнив, що не має жодного сумніву, що вказана сума надійде найближчим часом.

Як повідомлялося, Стокгольмський арбітраж 28 лютого задовольнив вимоги Нафтогазу за позовом до російського Газпрому. НАК домоглася компенсації у сумі 4,63 млрд дол. за недопостачання російським монополістом погоджених обсягів газу для транзиту. Остаточна сума розрахунків між компаніями з урахуванням взаємозаліку становить 2,6 млрд дол. в інтересах Нафтогазу.

Читайте також: Газпром уже винен Україні понад $2,6 мільярда за рішенням "Стокгольма" — Нафтогаз

Газпром оскаржив рішення Стокгольмського арбітражу і розпочав процедуру розірвання контрактів з Нафтогазом. У свою чергу, Нафтогаз розпочав процедуру примусового стягнення з Газпрому 2,6 млрд дол.

Пізніше Шведський апеляційний суд округу Свеа призупинив дію виконання рішення Стокгольмського арбітражу у справі про транзит газу, проте у вересні скасував це своє рішення.

Фото Миколи Лазаренка, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-