СБУ останніми роками запобігла більш як 400 терактам - Климпуш-Цинцадзе

СБУ останніми роками запобігла більш як 400 терактам - Климпуш-Цинцадзе

Укрінформ
СБУ за три з половиною роки запобігла більш як 400 спробам терактів у різних регіонах та сотні штучних протестів, що мали на меті дестабілізувати внутрішньополітичну ситуацію в Україні. 

Про це заявила віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе на зустрічі з державним міністром  у справах безпеки та економічних злочинів Сполученого Королівства Великої Британії Беном Воллесом у Києві, повідомляє Урядовий портал.

"Росія постійно випробовує нові форми гібридної війни в Україні, серед яких дезінформація, кібератаки, підривна розвідувальна діяльність, газовий шантаж тощо. Особливо ця активність відчувається зараз – у час передвиборчого сезону. За останні три з половиною роки Служба безпеки України запобігла понад 400 спробам терористичних актів у різних регіонах України, також вдалося запобігти сотні штучних протестів, що мали на меті дестабілізувати внутрішньополітичну ситуацію у нашій державі", - сказала Климпуш-Цинцадзе.

Віце-прем’єр-міністр зауважила, що для України надзвичайно важливо зберегти єдність із західним світом задля спільної протидії новим викликам. У цьому контексті вона акцентувала, що голос Великої Британії має суттєву вагу в міжнародних відносинах. 

"Ми цінуємо ваші зусилля щодо санкційного тиску на Росію і вдячні за реальне розуміння загроз, однак такої одностайності немає у всіх європейських столицях – на жаль, російське лобі працює», – додала вона.

Віце-прем'єр зазначила, що Росія намагається принизити, висміяти західні нації, представити їх у негативному світлі.

«Ми розуміємо Росію як ніхто інший, і всі ці спроби маніпулювати світовою спільнотою мають єдину мету – підірвати її єдність та зруйнувати світовий порядок», – наголосила  Климпуш-Цинцадзе.

Читайте також: Зовнішня розвідка розслідує витік інформації в “антиукраїнське ЗМІ”

Як поінформував Урядовий портал, сторони обговорили двосторонній політичний діалог, проведення українсько-британської міжвідомчої наради у Києві цього місяця, можливості спільної протидії кіберзагрозам в Україні та Великій Британії, місце націоналізму в сучасних міжнародних відносинах, а також питання покращення умов свободи руху для громадян України.

 «Відносини зі Сполученим Королівством є стратегічними для України. Мені приємно констатувати високу динаміку двостороннього діалогу між нашими країнами, зокрема активний обмін візитами на політичному та військовому рівнях. Єдине – хотілось би переглянути підходи щодо спрощення отримання віз нашими громадянами. Сподіваюсь на активний розвиток співпраці у цьому напрямі», – наголосила  Климпуш-Цинцадзе.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-