Сіярто в базі

Сіярто в базі "Миротворця": Будапешт має свою версію

Укрінформ
У МЗС Угорщини заявляють, що глава зовнішньополітичного відомства країни Петер Сіярто потрапив у розділ "Чистилище" українського сайту "Миротворець" начебто після його критики на адресу Президента Петра Порошенка.

Про це сказав речник МЗС Угорщини Тамаш Менцер, повідомляється на сайті уряду країни

"В Україні антиугорські напади відбуваються за участі адміністрації та держави, що підтверджується тим фактом, що міністр закордонних справ Петер Сіярто був доданий до списку ворогів України екстремістського українського сайту після критики Президента Петра Порошенка", - стверджує Менцер.

Він наголосив, що повідомлення "Миротворця", згідно з яким Сіярто погрожував Україні військовим втручанням, не відповідає дійсності.

Читайте також: Главу МЗС Угорщини внесли до бази "Миротворця"

Як повідомляв Укрінформ, напередодні міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто потрапив у розділ "Чистилище" на сайті "Миротворець" за "втручання у внутрішні справи України, розпалювання і підтримку сепаратистських настроїв в Україні та участь в організації провокації, спрямованої на масове порушення громадянами України законодавства України".

19 вересня Укрінформ опублікував відео, на якому зафіксовано момент видачі громадянам України в консульстві Угорщини в Берегові угорських паспортів. Процедура супроводжувалася келихом шампанського на честь отримання другого громадянства та інструкціями - не повідомляти про отримання документів української влади. При цьому громадяни України присягали на вірність Угорщині.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін зазначив, що консул Угорщини, який фігурує на відео з роздачею українцям угорських паспортів, не залишиться в Україні.

20 вересня міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто після скандалу з видачею в Берегові угорських паспортів закарпатським угорцям заявив про можливість заходів з боку Угорщини щодо уповільнення інтеграції України в ЄС і НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-