Німеччина має намір продовжити дебати про миротворців на Донбасі - Маас

Німеччина має намір продовжити дебати про миротворців на Донбасі - Маас

Укрінформ
Німеччина разом з партнерами по "Нормандскому формату" продовжить роботу над пошуком завершення конфлікту на Донбасі, в тому числі і в частині розміщення миротворців.

Німеччина разом з партнерами по "Нормандському формату" продовжуватиме роботу над пошуком завершення конфлікту на Донбасі, у тому числі і в частині розміщення миротворців.

Про це заявив у п'ятницю на Генеральній Асамблеї ООН міністр закордонних справ ФРН Хайко Маас, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми продовжуватимемо займатися конфліктом в Україні. Спільно з Францією, Росією та Україною ми інтенсивно працюємо над імплементацією Мінських угод", - сказав дипломат.

Він уточнив, що фокусом цієї роботи є давно узгоджені заходи щодо стабілізації режиму припинення вогню. "Всі зусилля будуть продовжені, включаючи наші роздуми про можливу місію ООН на сході України", - зазначив Маас.

Дипломат додав, що "тільки тоді, коли військові засоби будуть включені в чітку політичну стратегію, миротворці стануть тими, хто закладає основи миру".

"Ми, німці, продовжуватимемо вносити наші внески - у військовому, фінансовому, але також і політичному аспектах - через дипломатію та інвестиції в стабільність і реконструкцію", - запевнив глава німецької дипломатії, додавши, що успіх миротворчих місії ООН забезпечується участю держав-членів.

Читайте також: Україна і ще три країни внесуть в ООН резолюцію про миротворців на Донбасі – Клімкін

Велика частина виступу німецького міністра була приурочена проблемі криз і "миробудування". У цьому контексті він пообіцяв, що цього року Німеччина внесе до Фонду миробудування не менш як 25 мільйонів євро і нагадав, що Німеччина за три роки збільшила свій внесок у справу стабілізації і запобігання кризам у всьому світі. При цьому він зауважив, що в цьому питанні "навіть для європейців як найбільших донорів" важливий фактор ефективності допомоги, і питання не може обмежуватися тільки одними підрахунками мільйонних сум внесків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-