Посол України вручив вірчі грамоти президенту Болгарії

Посол України вручив вірчі грамоти президенту Болгарії

Укрінформ
Надзвичайний і Повноважний посол України в Республіці Болгарія Віталій Москаленко вручив вірчі грамоти президенту Республіки Болгарія Румену Радеву.

Про це повідомляє прес-служба Посольства України в Болгарії. 

"Під час зустрічі з президентом Р.Радевим посол наголосив на готовності української сторони до подальшого активного розвитку співробітництва з Болгарією у політичній, економічній та гуманітарній сфері", - йдеться у повідомленні.

Москаленко висловив вдячність Болгарії за взяте на себе зобов'язання щодо реабілітації 300 поранених українських військових у період до 2020 року в рамках відповідного Трастового фонду НАТО, де Болгарія має статус провідної країни.

Як поінформували у посольстві, було констатовано, що історична болгарська діаспора в Україні є надійним мостом дружби між двома країнами. Посол запевнив главу Болгарської держави, що представникам болгарської національної меншини гарантовані усі необхідні умови для вивчення рідної мови, яка викладається як у школах, так і у деяких університетах України.

Президент Болгарії підтвердив незмінність позиції Болгарії щодо підтримки державного суверенітету та територіальної цілісності України, а також послідовності дотримання європейської санкційної політики.

Читайте також: Порошенко призначив посла України в Кенії

Як повідомляв Укрінформ, Президент Петро Порошенко указом від 13 липня призначив Віталія Москаленка Надзвичайним і Повноважним послом України в Республіці Болгарія.

Москаленко з 2011 року і до призначення послом у Болгарії обіймав посаду генконсула України в Ростові-на-Дону.

Фото: bulgaria.mfa.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-