На засідання Ради у вересні ходять менше половини депутатів - КВУ

На засідання Ради у вересні ходять менше половини депутатів - КВУ

Інфографіка
Укрінформ
На всіх пленарних засіданнях Верховної Ради у вересні були присутніми тільки 43% народних депутатів.

Про це повідомляє Всеукраїнська громадська організація “Комітет виборців України”.

“Лише 43% народних депутатів (180 із 423) відвідали всі засідання Верховної Ради у вересні”, - ідеться в повідомленні.

За даними КВУ, найбільше депутатів-прогульників у групі “Воля народу”, фракції “Опозиційного блоку” та групі “Відродження”. Так, зазначається, що в середньому на засіданнях ВР були відсутні з невідомих причин 38% депутатів “Волі народу”, 29% – “Опозиційного блоку” та 25% - “Відродження”.

Читайте також: Глава КВУ про президентські перегони: шорт-лист бюлетеня лишається інтригою

Водночас у КВУ розповіли, що найвищі показники в Радикальної партії Олега Ляшка та Блоку Петра Порошенка й у середньому на засіданнях були відсутні 12% депутатів РПЛ, 14% – БПП, 16% – “Народного фронту”, 18% – “Батьківщини” і 22% – “Самопомочі”.

Також у КВУ повідомили, що відповідно до даних письмової та електронної реєстрацій десять депутатів не були на жодному засіданні парламенту. Серед них Євген Мураєв, Дмитро Ярош, Лев Підлісецький, Юрій-Богдан Шухевич.

Крім того, традиційно не були присутні в Раді депутати-втікачі Євген Бакулін, Олександр Онищенко та Сергій Клюєв. Не відвідували засідання і В’ячеслав Константіновський та Андрій Журжій, які заявили про складання повноважень, а також Надія Савченко, яку утримують під вартою.

“Офіційно депутати пропустили засідання Ради з невідомих причин. Тобто, не через хворобу чи відрядження”, - підкреслили в Комітеті виборців.

Разом з тим, у КВУ додали, що найбільше депутатів були присутні на пленарному засіданні ВР 20 вересня, під час якого було призначено нових членів Центрвиборчкому. Зокрема, на момент голосування в залі були відсутні лише 39 депутатів, що є найкращим показником, за інформацією експертів, за цей рік.

Як повідомлялося, Верховна Рада 20 вересня оновила склад ЦВК, призначивши 14 нових членів Центрвиборчкому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-