Мовчання міжнародної спільноти Кремль використовує проти України - Президент

Мовчання міжнародної спільноти Кремль використовує проти України - Президент

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко закликав міжнародну спільноту в ООН дати потужну відповідь на "егоїстичні" спроби Росії перекроїти світовий порядок шляхом створення нових криз і шантажу міжнародних організацій.

Про це він заявив під час виступу в середу в сесійній залі Генасамблеї ООН, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Політика умиротворення та пошуку швидких рішень складних проблем довела свою хибність. Вона підтвердила, що зручне замовчування порушень норм міжнародного права не зупиняє злочинця, а навпаки, спонукає його продовжити свою руйнівну політику", - заявив Президент України.

Він підкреслив, що мовчання міжнародної спільноти як раз і використовується Кремлем проти України, і, зрештою, проти всіх.

"Наївно вірити, що "безпечна бухта" завжди буде поруч. Не буде жодної "безпечної бухти", якщо ми дозволимо декому вважати, що для нього не існує жодних правил і обмежень, що він має право змінювати міжнародну систему, як йому заманеться, що його інтереси більш легітимні, ніж наші", - наголосив Петро Порошенко.

Він підкреслив: "Якщо ж не буде сильної та єдиної відповіді, такий безвідповідальний та егоїстичний гравець вдасться до тактики подальшої ескалації, створення нових криз, підвищення ставок, шантажу інших країн та навіть цілих міжнародних організацій".

У цьому зв'язку український лідер закликав міжнародну спільноту не допустити такого розвитку подій та забезпечити обов'язкову відповідальність за подібні кроки.

Читайте також: Порошенко в ООН: Агресія РФ є повсякденною реальністю для українців

"Здатність міжнародного співтовариства забезпечити системну та неминучу відповідальність за кожне порушення міжнародного права – перш за все, норм та принципів Статуту ООН є показником того, наскільки успішними ми, як сім'я націй, можемо бути у досягненні спільних цілей", - підкреслив президент.

Водночас, він погодився, що забезпечити відповідальність є непростим завданням."Можу вас запевнити: ніщо не зупинить Москву від продовження її агресивної, експансіоністської політики, якщо проти неї єдиним фронтом не виступить міжнародне співтовариство, якщо покарання за її вчинки не стане неминучим", - наголосив Глава Української держави.

Фото: https://www.president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-