Порошенко в ООН: Агресія РФ є повсякденною реальністю для українців

Порошенко в ООН: Агресія РФ є повсякденною реальністю для українців

Укрінформ
Українці гинуть на передовій збройної агресії РФ та страждають від штучних екологічних катастроф, захищаючи не тільки рідну землю, але і світ від нових імперіалістичних зазіхань Росії.

Про це заявив, виступаючи в середу в сесійній залі Генасамблеї ООН Президент України Петро Порошенко, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Москва робить українських дітей сиротами, катує наших патріотів у своїх в'язницях. Понад 1,5 мільйона людей стали внутрішньо переміщеними особами", - підкреслив український лідер.

Він наголосив, що Росія постійно примножує людську трагедію, яка останнім часом отримала новий вимір – екологічний.

"Вона отруює українську землю і створює екологічні катастрофи – не лише в окупованому Криму, але й на Донбасі", - звернув увагу Президент.

За його словами, агресія РФ є повсякденною реальністю для українців уже впродовж чотирьох років, що призвело до тисяч смертей, руйнування, переміщення та людських страждань.

"Україна ухвалила суверенне рішення про власний шлях до вільного світу, заснованого на демократичних цінностях та правилах. Росія карає Україну за це, вбиває, руйнує будинки. Вона бреше у промисловому масштабі", - заявив Порошенко. 

Як підкреслив Президент, Москва удає, що Україна, як і Грузія, самі напали на себе. "Чи знаємо ми, який наступний сусід Росії "нападе на себе"? Чи буде світ й далі перебувати в стані "зручного заціпеніння", сподіваючись, що "наступним буду не я"?- підкреслив глава Української держави.

Читайте також: Порошенко передав ООН ноту про припинення "дружби" з РФ

"Ми захищаємо українську землю та наш вільний вибір, ми протистоїмо відроджуваній неоімперіалістичній державі, яка хоче поділити світ наново, - і таким чином ми захищаємо Вільний світ", - заявив він.

У цьому зв'язку Порошенко підкреслив, що ООН не повинна мовчати, коли цінності та принципи, закріплені її Статутом та принципами міжнародного права, порушуються країною, що має право вето. "Це не просто виклик, це наш шанс зробити ООН корисною для всіх людей і реалізувати таким чином девіз цієї сесії Генасамблеї", - підсумував Президент України.

Фото: https://www.president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-