У ЄС сподіваються на компроміс щодо миротворчої місії на Донбасі

У ЄС сподіваються на компроміс щодо миротворчої місії на Донбасі

Укрінформ
Євросоюз уважно стежить за міжнародними зусиллями з пошуку шляхів для запровадження миротворчої місії на Донбасі, але поки що немає ознак того, що компроміс у цьому питанні буде швидко знайдений.

Про це заявив представник ЄС в Україні Х'юг Мінгареллі 26 вересня на засіданні дискусійного клубу в Укрінформі, відповідаючи на запитання кореспондента агентства.

"Ми завжди підтверджували, що Євросоюз готовий надати грунтовну підтримку для відбудови Донбасу після політичного врегулювання. Ми уважно слідкуємо за зусиллями Курта Волкера й США щодо миротворчої місії і його діалогом із Сурковим. Але, судячи з усього, Україна і Росія досі дотримуються протилежних підходів до формату застосування цієї місії. Україна наполягає на розгортанні місії на всій території Донбасу - до українсько-російського кордону, Росія ж це категорично заперечує", - зазначив Мінгареллі.

Читайте також: В ООН не сприймають пропозицію Путіна про "бодігардів" на Донбасі - Геращенко

Він зауважив, що нині це питання обговорюється в рамках Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку, але поки що без відчутного прогресу.

Водночас посол Мінгареллі не дав прямої відповіді на запитання, чи означає ймовірне залучення до миротворчої операції таких країн, як Швеція і Фінляндія, залучення ЄС до врегулювання на Донбасі з позицій Спільної політики у сфері безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-