Порошенко розпочав участь у дебатах Генасамблеї ООН

Порошенко розпочав участь у дебатах Генасамблеї ООН

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко розпочав участь на чолі офіційної делегації у загальних дебатах високого рівня 73-ї сесії Генасамблеї ООН за участю глав держав і урядів, що урочисто відкрилися зранку вівторка у Нью-Йорку.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Очікується, що глава Української держави буде присутній у сесійній залі Генасамблеї під час виступів генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша, президента ГА ООН Марії Фернанди Еспіноси Гарсес, президента США Дональда Трампа та інших світових лідерів.

Крім того, у вівторок запланована участь Президента України у заході високого рівня з підтримки миротворчої діяльності ООН, де він виступить із промовою. Як очікується, український лідер зверне увагу, зокрема, на необхідність введення миротворчої місії ООН на Донбасі.

Порошенко також проведе низку двосторонніх зустрічей з міжнародними лідерами. Як стало відомо агентству, зокрема, заплановані його переговори з Президентом Європейської Ради Дональдом Туском, президентами інших країн.

Глава Української держави також візьме участь у офіційному ланчі від імені Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша на честь Глав держав-учасниць 73-ї сесії ГА ООН.

Робоча програма Президента на вівторок передбачає зустрічі з лідерами української громади, представниками американської влади та інші офіційні заходи.

Читайте також: Порошенко зустрівся у Нью-Йорку з Дудою

Паралельно в Нью-Йорку відбуватимуться зустрічі членів української делегації.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Петро Порошенко прибув до Нью-Йорка на чолі офіційної делегації для участі у загальних дебатах високого рівня 73-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН. Глава держави планує завершити візит до США 27 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-