Порошенко зустрівся у Нью-Йорку з Дудою

Порошенко зустрівся у Нью-Йорку з Дудою

Укрінформ
Президенти України і Польщі, Петро Порошенко і Анджей Дуда, які прибули до Нью-Йорка для участі у загальних дебатах високого рівня 73-ї сесії Генасамблеї ООН, провели коротку розмову.

Про це повідомив міністр канцелярії президента Польщі Кшиштоф Щерський, інформує RMF.FM.

“Президент Петро Порошенко повідомив про нинішню ситуацію в Україні, що стосується внутрішньої політики. Він попросив підтримати процес реформ в Україні, а також подякував президентові (Анджею Дуді) за його слова під час зустрічі з президентом Трампом про “Північний потік-2”, а також про необхідність миру в Україні і відновлення суверенності України у кордонах, визнаних у світі”,- заявив Щерський.

Крім того, Дуда провів короткі зустрічі з президентом Трампом, а також з президентами країн, які входять до ініціативи “Трьох морів”.

У cереду президенти Порошенко і Дуда виступлять на сесії Генеральної асамблеї ООН.

Читайте також: Порошенко поговорив з головлікарем про стан активіста Михайлика

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Петро Порошенко прибув до Нью-Йорка на чолі офіційної делегації для участі у загальних дебатах високого рівня 73-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН.

Програмою перебування Президента також заплановані його двосторонні зустрічі з керівництвом Європейського Союзу й лідерами зарубіжних країн. Окрему увагу під час візиту приділять поглибленню українсько-американських відносин у торговельно-економічній та інвестиційній сферах. З цією метою Порошенко проведе зустріч з представниками ділових кіл США. Крім того, він зустрінеться з лідерами української громади Америки та керівниками єврейських організацій США.

Не виключається, що Петро Порошенко зустрінеться з президентом США Дональдом Трампом в кулуарах Генасамблеї. Зокрема, запланована участь українського лідера у прийнятті від імені глави президента США. Крім того, він планує бути присутнім на робочому обіді високого рівня від імені Генерального секретаря ООН.

Президент України планує завершити візит до США 27 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-