Суд не знайшов порушень у рекламних роликах Луценка

Суд не знайшов порушень у рекламних роликах Луценка

Укрінформ
Окружний адміністративний суд столиці не знайшов порушень у діях Нацради щодо розповсюдження у засобах масової інформації соціальних роликів прокуратури.

Відповідна інформація оприлюднена на сайті суду.

"Після виходу з нарадчої кімнати, суд оголосив рішення - відмовити позивачу у задоволенні позовних вимог", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що суд ухвалив відповідне рішення зважаючи на те, що у процесі судового розгляду не було встановлено порушень в діях відповідача - повідомлення заздалегідь недостовірних даних та особистої реклами Юрія Луценка. Водночас суд погодився з наявністю охоронюваного законом інтересу громадської організації для розгляду позову у суді.

Читайте також: Луценко сказав, коли піде у відставку і повернеться в політику

Позивачем у даній справі виступала ГО «Центр протидії корупції». Позивач просив суд визнати протиправними дії Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення щодо визнання соціальною рекламою відеороликів “Виконуємо закон. Встановлюємо справедливість”. У ЦПК вважають, що надання рекламі статусу “соціальної” дозволило ставити її в ефіри телеканалів та радіостанцій безкоштовно.

Згідно з позовом активістів, реклама має швидше ознаки політичної, а не соціальної. Надавши їй статус соціальної, Нацрада з питань телерадіомовлення порушила закон Закон України “Про рекламу”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-