Мосійчук каже, що не знає про подання Холодницького щодо його недоторканності

Мосійчук каже, що не знає про подання Холодницького щодо його недоторканності

Укрінформ
Народний депутат з фракції Радикальної партії Ігор Мосійчук заявив, що не володіє інформацією про можливе надходження генпрокурору Юрію Луценку від керівника САП Назара Холодницького подання щодо зняття з нього депутатської недоторканності.

Про це депутат написав на своїй сторінці у Facebook.

“У ЗМІ з’явилась інформація, що керівник САП Назар Холодницький начебто вніс подання генпрокурору Юрію Луценку на зняття з мене депутатської недоторканності. Офіційно мене про це не повідомляли, і чи це дійсно так, мені наразі невідомо. Просив би САП і НАБУ, у вигляді виключення, в моїй справі діяти, як правоохоронні органи, а не як піар-агенції”, - заявив Мосійчук.

За його словами, якщо це подання дійсно було внесено 17 вересня, то це - “зашкалюючий цинізм”.

“Якщо подання дійсно внесено, як повідомляють ЗМІ, 17 вересня – то це зашкалюючий цинізм. Рівно день у день, як і три роки тому. Долю попередньої сфальшованої проти мене справи всі знають – вона була розбита вщент в суді. Те саме очікує і на цю. Вочевидь, Ситник і Холодницький не засвоїли досвід колишнього генпрокурора Шокіна і вирішили набити власні гулі. Хай буде так”, - додав народний депутат.

Раніше ЗМІ повідомили, що керівник САП Назар Холодницький вніс подання Луценку на зняття недоторканності з депутата Мосійчука. 

Зазначалося, що документ нібито надійшов в понеділок, 17 вересня, і Мосійчуку нібито інкримінують незаконне збагачення і декларування недостовірної інформації.

Як повідомлялося раніше, 17 вересня 2015 року тодішній генпрокурор Віктор Шокін оприлюднив у Верховній Раді відео, на якому людина, схожа на Мосійчука, вимагає хабар за допомогу в підприємницькій діяльності. Тоді ж Верховна Рада проголосувала за надання згоди на затримання та арешт депутата Мосійчука. 

Читайте також: Холодницький після інциденту з НАБУ відкрив шість справ

17 листопада 2015 року цю постанову скасував Вищий адміністративний суд України. Пізніше і Верховний суд України залишив без задоволення скаргу Верховної Ради на рішення Вищого адмінсуду про визнання незаконною та скасування постанови парламенту про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності та арешт депутата Мосійчука

27 квітня 2016 року Генпрокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо Мосійчука.

5 липня 2016 року Солом'янський суд задовольнив клопотання ГПУ про повернення цього обвинувального акту прокуратурі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-