Холодницький після інциденту з НАБУ відкрив шість справ

Холодницький після інциденту з НАБУ відкрив шість справ

Ексклюзив
Укрінформ
Керівник САП Назар Холодницький порушив шість кримінальних проваджень після інциденту, який стався 19 вересня між працівниками Національного антикорупційного бюро і САП.

Про це він повідомив у коментарі кореспондентові Укрінформу.

«Порушив шість проваджень. Матеріали передано за підслідністю в Нацполіцію і СБУ», - сказав Холодницький.

При цьому він не уточнив, за якими саме фактами порушені провадження.

Керівник САП додав, що після інциденту з працівниками НАБУ його «водій і охоронець перебувають у лікарні на стаціонарі».

Як повідомлялося, 19 вересня Холодницький заявив, що проситиме очільників Нацполіції та Служби безпеки порушити щодо працівників НАБУ чотири кримінальні справи: за фактом встановлення засобів прослуховування, за фактом ДТП, за фактом викрадення автомобіля та за фактом застосування фізичної сили до водія САП.

19 вересня керівник САП Холодницький заявив, що Управління держохорони виявило кабель для прослуховування, який працівники НАБУ прокладали з будівлі Охматдиту до САП.

Читайте також: Омелян записався на прийом до Холодницького

Холодницький також звинуватив спецпризначенців НАБУ у застосуванні фізичної сили до його водія, який потрапив до лікарні з попереднім діагнозом "перелом руки".

У свою чергу у НАБУ спростували інформацію про спроби встановити пристрої для прослуховування у САП. У відомстві зазначили, що співробітники бюро не проводили жодних слідчих дій на території САП. Водночас мали місце санкціоновані судом заходи на території Охматдиту.

20 вересня поліція Києва відкрила кримінальне провадження за фактом перевищення службових повноважень через інцидент між співробітниками САП і НАБУ, що стався у Києві 19 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-