У січні РФ добиватиметься зняття санкцій — Порошенко

У січні РФ добиватиметься зняття санкцій — Порошенко

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко заявив, що у січні Росія намагатиметься добитися зняття міжнародних санкцій нібито через невиконання Україною Мінських угод.

Про це він сказав, виступаючи у Верховній Раді зі щорічним посланням про внутрішнє і зовнішнє становище України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми будемо послідовно протидіяти спробам послабити санкційний тиск на Росію. Тактичне завдання Кремля – зняття санкцій у січні наступного року під приводом нібито невиконання Україною Мінських домовленостей. Майже переконаний, що зняття ми не допустимо, однак, знайте, що ризик пом’якшення є”, - сказав Порошенко.

Він підкреслив, що наполеглива боротьба Росії з санкціями свідчить тільки про те, що вони діють.

Читайте також: Українці справедливо незадоволені тим, що не вдалося завершити війну — Порошенко

“Рубль падає навіть при зростанні цін на нафту. Бо російська влада змушена підвищити пенсійний вік. Бо вона пішла на підвищення ПДВ. Це і є ціна агресії”, - відзначив глава держави.

Водночас він зауважив, що є “неприємний осад” від того, що санкції у зв’язку з анексією Криму та окупацією Донбасу виглядають м’якішими, ніж ті, які впроваджено згодом у відповідь на втручання у вибори чи хімічну атаку в Солсбері. Разом з тим Президент наголосив, що з іншого боку, надзвичайно важливо, що санкції проти Москви тепер пов’язані не лише з Україною, а це, за його словами, означає, що приходить тверезе розуміння того, що Росія це не лише проблема України, а є загрозою для усього цивілізованого світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-