Порошенко: Внаслідок агресії Україна втратила  20% промислового потенціалу

Порошенко: Внаслідок агресії Україна втратила 20% промислового потенціалу

Укрінформ
Президент Петро Порошенко переконаний, що Україна за останні чотири роки стала сильнішою і стійкішою, однак українці справедливо незадоволені тим, що не вдалося завершити війну і відновити територіальну цілісність держави.

Про це він заявив, виступаючи у Верховній Раді зі щорічним посланням про внутрішнє і зовнішнє становище України, повідомляє кореспондент Укрінформу

"Епітети, якими ми характеризуємо зовнішнє та внутрішнє становище, залежать від того, де ми прописані, при владі чи в опозиції. Але при всіх поточних викликах та загрозах динаміка очевидна: ситуація всередині України і навколо нас – не така драматична і загрозлива, як у чотирнадцятому-п’ятнадцятому роках. Ми стали стійкішими та сильнішими. Однак насамперед хотів би відверто наголосити на тому, чим більшість суспільства об'єктивно незадоволена. Не вдалося завершити війну і відновити територіальну цілісність країни", - сказав Порошенко.

Читайте також: Порошенко вимагає від військових чиновників нестандартних рішень щодо РФ

Він констатував, що внаслідок агресії втрачено 20% нашого промислового потенціалу, що, звичайно, спровокувало ефект доміно для всієї економіки, а разом із закриттям Росією свого ринку для українських товарів спричинило глибоку соціальну кризу.

"Ми вистояли й відновили зростання. Однак більшість українців поки що не відчули покращення добробуту, а рівень життя відновлюється повільно і нерівномірно і по регіонах, і по соціальних та вікових групах. Особливо незахищеними залишаються пенсіонери", - акцентував глава держави.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Петро Порошенко 23 серпня на церемонії підняття Державного прапора у місті Дніпро вибачився перед українцями за те, що чотири роки тому дав надію і обіцянку на швидке закінчення АТО, яка не справдилася.

Фото: twitter.com/poroshenko

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-