Депутати мають сказати останнє слово про “дружбу” з Росією — Президент

Депутати мають сказати останнє слово про “дружбу” з Росією — Президент

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко подасть до парламенту законопроект щодо непродовження Договору про дружбу з Росією, щоб народні депутати своїм рішенням юридично завершили цей процес.

Про це він заявив, виступаючи у Верховній Раді зі щорічним посланням про внутрішнє і зовнішнє становище України, повідомляє кореспондент Укрінформу

"У понеділок своїм Указом я ввів у дію рішення Ради нацбезпеки та оборони не продовжувати договір про так звану дружбу з Росією. МЗС направить ноту до Москви, а я подам до парламенту відповідний законопроект, бо останнє слово в цьому питанні - за вами, шановні народні депутати", - сказав Порошенко.

Він також зазначив, що з Конституції пропонується викреслити норму, яка дозволяє базування Чорноморського флоту в Україні.

"Після того як повернемо Крим, російської бази у Севастополі точно більше не буде", - переконаний глава держави.

Читайте також: Ми проводимо "повне розмосковлення" нашої церкви - Президент

Президент нагадав, що наприкінці серпня виконком СНД офіційно підтвердив, що Україна закрила представництво при статутних органах так званої Співдружності.

Як повідомляв Укрінформ, МЗС України планує у п'ятницю, 21 вересня, надіслати до Росії повідомлення про непродовження Договору про дружбу, співробітництво і партнерство.

17 вересня Президент Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 6 вересня щодо припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Росією.

Передбачено, що Міністерство закордонних справ України має до 30 вересня поінформувати Росію про припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і РФ, підписаного 31 травня 1997 року.

Також МЗС має поінформувати ООН, Організацію з безпеки та співробітництва в Європі, інші міжнародні організації про бажання України припинити дію Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Росією та підстави припинення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-