Ми проводимо

Ми проводимо "повне розмосковлення" нашої церкви - Президент

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко заявив, що в Україні проходить «повне розмосковлення» церкви.

Про це він заявив, виступаючи у Верховній Раді зі щорічним посланням про внутрішнє і зовнішнє становище України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це ми з вами робимо надзвичайно важливу справу - і ми точно переможемо. Справу, яку митрополит Іларіон (Огієнко) назвав ділом «повного розмосковлення» нашої церкви», - зазначив Порошенко.

Він нагадав, що до Києва прибули екзархи Вселенського патріарха готувати рішення про надання автокефалії Українській помісній православній церкві. 

Читайте також: Порошенко: Ми нарешті вибралися з лабіринту багатовекторності

Як повідомлялося, Президент Петро Порошенко 17 квітня заявив, що підготував звернення до Вселенського патріарха з проханням видати Томос про автокефалію православної церкви в Україні. 19 квітня Верховна Рада підтримала це звернення.

Пізніше Порошенко заявив, що Вселенський патріархат розпочав процедури, необхідні для надання автокефалії Українській православній церкві.

2 вересня на Архієрейському соборі в Стамбулі єпископи ухвалили рішення, що Вселенський патріархат може надавати автокефалію без будь-яких погоджень.

7 вересня Вселенський патріарх призначив в Україну двох екзархів у рамках підготовки до надання автокефалії українській православній церкві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-