Порошенко закликає Раду підтримати зміни до Конституції щодо ЄС і НАТО

Порошенко закликає Раду підтримати зміни до Конституції щодо ЄС і НАТО

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко закликав депутатів підтримати законопроект про внесення змін до Конституції щодо вступу в ЄС і НАТО та направити документ на експертизу до Конституційного Суду.

Про це він заявив, виступаючи у Верховній Раді зі щорічним посланням про внутрішнє і зовнішнє становище України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні у цій залі ВР голосуватимуть за зміни до Основного закону про незворотність курсу на набуття членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору. Користуючись нагодою, закликаю вас, панове депутати, підтримати цю ініціативу та скерувати документ на експертизу до Конституційного Суду”, - зазначив глава держави.

Президент підкреслив, що проект закону цілком і повністю відповідає національним інтересам та настроям більшості українського суспільства.

Як повідомлялося, Президент Петро Порошенко 3 вересня зареєстрував у Верховній Раді проект закону № 9037 “Про внесення змін до Конституції України (щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору)”.

Читайте також: Порошенко підписав закон про збільшення чисельності членів ЦВК

Законопроектом, зокрема, пропонується внести зміни до Конституції й віднести до повноважень Верховної Ради серед іншого визначення засад внутрішньої і зовнішньої політики, реалізації стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору.

18 вересня парламентський Комітет з питань правової політики рекомендував включити до порядку денного сесії ВР вказаний проект закону про зміни до Конституції щодо НАТО і ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-