Суд кличе Януковича виступити з останнім словом 12 жовтня

Суд кличе Януковича виступити з останнім словом 12 жовтня

Укрінформ
Оболонський районний суд Києва призначив засідання, на якому екс-президент Віктор Янукович матиме змогу виступити з останнім словом, на 12 жовтня.

Таке рішення оголосив головуючий суддя Владислав Дев'ятко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Суд укотре викличе Януковича на засідання, зокрема для останнього слова, на 12 жовтня на 10:00", - сказав Дев'ятко.

Раніше один із платних адвокатів Януковича, Олександр Горошинський, заявив суду, що Янукович хоче виступити у суді з останнім словом, але - тільки через міжнародно-правову допомогу.

Дев'ятко у відповідь зазначив, що Януковича викличуть на засідання на тих самих умовах, "які були зазначені в рішеннях суду до цього".

Головуючий також підкреслив, що екс-президента неодноразово викликали на засідання так, як того вимагав закон, тобто через опублікування повістки в "Урядовому кур'єрі", на сайті Оболонського райсуду і надсилання її поштою за всіма відомими адресами Януковича, включаючи й у РФ.

Читайте також: З суду, що розглядає справу Януковича, евакуювали людей - шукають бомбу

Упродовж усього процесу у справі щодо держзради Януковича суд неодноразово наголошував, що не буде звертатися до РФ у рамках міжнародно-правової допомоги задля його участі у засіданні.

Читайте також: Справа Януковича: адвокат читає промову вже четверте засідання поспіль

Як повідомлялося, 29 червня Оболонський районний суд Києва ухвалив рішення щодо проведення спеціального судового провадження щодо Януковича.

За даними Генпрокуратури, екс-президента підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-