Справа Януковича: адвокат читає промову вже четверте засідання поспіль

Справа Януковича: адвокат читає промову вже четверте засідання поспіль

Укрінформ
Оболонський районний суд продовжує розгляд по суті справи за обвинуваченням екс-президента Віктора Януковича у державній зраді.

Справу розглядає колегія суддів у складі головуючого Владислава Дев'ятка, Констянтина Васалатія і Максима Тітова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

У залі суді присутні представники сторони обвинувачення, а також платні адвокати Януковича Олександр Байдик і Олександр Горошинський, державний адвокат Юрій Рябовол.

На засіданні у вівторок сторона захисту має продовжити виступи у судових дебатах.

Наразі виступає адвокат Байдик, який продовжує свою промову, розпочату 13 вересня. Він читає її вже 4 засідання поспіль.

Як повідомлялося, 13 вересня у судових дебатах перейшли до виступів сторони захисту. Уже виступив державний адвокат екс-президента Юрій Рябовол. Він як і Байдик, попросив суд виправдати Януковича.

Читайте також: Адвокат Януковича дочитає промову завтра - обіцяє, що за півдня

Сторона обвинувачення виголосила свою промову у дебатах ще 16 серпня і попросила у суду 15 років ув'язнення для Януковича.

Вперше суд оголосив про початок стадії судових дебатів ще 19 квітня, але згодом повернувся до допиту свідків.

З 19 квітня до 16 серпня дебати були зірвані 6 разів.

Як повідомлялося, 29 червня Оболонський районний суд ухвалив рішення щодо проведення спеціального судового провадження щодо Януковича.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-