У Кабміні пояснили, чим цінна військова допомога Британії

У Кабміні пояснили, чим цінна військова допомога Британії

Укрінформ
Британська допомога Україні в оборонному плануванні, розвитку бойових спроможностей Збройних Сил та в професійній підготовці військовослужбовців є надзвичайно цінною, а співпраця у сфері підготовки українського військового персоналу має високий потенціал.

Про це заявила віце-прем’єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе під час зустрічі з Державним секретарем у справах оборони Великої Британії Гевіном Вільямсоном, повідомляє Урядовий портал.

"Політичний та військовий діалог двох країн залишається інтенсивним... Надзвичайно цінною є британська допомога Україні в оборонному плануванні, розвитку бойових спроможностей Збройних Сил та в професійній підготовці військовослужбовців", - сказала Климпуш-Цинцадзе.

Віце-прем’єр-міністр також висловила підтримку Великобританії у справі Солсбері та засудила агресивні дії Росії. У цьому контексті вона зазначила, що гібридні загрози з боку РФ стосуються не лише України.

"Гаряча фаза війни проти України триває, але це війна і проти всього західного світу, просто це так звана "м’яка війна". Протидією цьому може бути зміцнення єдності західної спільноти", - наголосила Климпуш-Цинцадзе.

Читайте також: Климпуш-Цинцадзе розповіла про переваги змін у Конституцію щодо курсу в ЄС і НАТО

Гевін Вільямсон у свою чергу зазначив, що для британців важливо з першоджерел почути, як Україна реагує на гібридні загрози з боку Росії.

«Рік тому ми навіть не уявили собі, що в нас може статися інцидент, подібний тому, що трапився в Солсбері. Україна має надзвичайний досвід у виявленні, реагуванні та розслідуванні гібридних загроз, зазнавши повного спектру агресії з боку Росії. Для Великої Британії надзвичайно важливо взаємодіяти з Україною, оскільки британці також свідомі цієї небезпеки», - сказав Вільямсон.

Під час обговорення питання імплементації положень Закону України «Про національну безпеку» сторони торкнулися підтримки Великобританією реформ в оборонній сфері України. Зокрема, Климпуш-Цинцадзе висловила зацікавленість в досвіді Великобританії з наближення до стандартів НАТО в управлінні оборонно-промисловим комплексом.

Зазначається, що сторони вважають, що існує високий потенціал співпраці у сфері підготовки українського військового персоналу, зокрема, щодо різнорівневого управління оборонними структурами, а також навчальних курсів для українських фахівців, у тому числі керівного складу, в британських військових освітніх закладах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-