Парубій: Не допущу проведення виборів зі старим складом ЦВК

Парубій: Не допущу проведення виборів зі старим складом ЦВК

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій наголошує на неприпустимості проведення у 2019 році виборів із нинішнім складом Центральної виборчої комісії.

Про це він сказав на брифінгу в понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Якщо хтось планує і думає, що за політичними інтригами йому вдасться залишити старий склад ЦВК для проведення виборів - я цього не допущу. У вас виборчий рік і вибори в України будуть проводитись з новим складом ЦВК", - заявив Парубій.

При цьому він висловив сподівання, що вже цього четверга парламент оновить склад Центрвиборчкому.

Спікер зазначив, що за результатами консультацій із фракціями було запропоновано кілька варіантів оптимального вирішення цього питання.

"Прозвучали різні пропозиції, як можна це зробити найбільш оптимально. Ці різні пропозиції будуть проговорюватися до середи і будуть йти політичні дебати", - сказав він.

Парубій додав, що перед внесенням на розгляд сесійної зали у четвер питання про зміну складу ЦВК необхідно досягти домовленості про підтримку цього питання більшістю депутатів.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Парубій заявив, що оновлення Центральної виборчої комісії має бути одним з ключових напрямків у роботі дев'ятої сесії ВР.

На восьмій сесії парламент двічі переносив питання оновлення складу ЦВК.

Читайте також: Рада може у четвер розглянути оновлення ЦВК — Парубій

Президент Петро Порошенко 23 січня підписав подання на призначення нових членів Центральної виборчої комісії, у списку - 14 кандидатів. Глава держави також підписав лист про звільнення нинішніх членів ЦВК.

1 червня 2014 року завершився термін повноважень 12 із 15 членів ЦВК. 3 лютого 2017 року - ще одного члена комісії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-