Рада може у четвер розглянути оновлення ЦВК — Парубій

Рада може у четвер розглянути оновлення ЦВК — Парубій

Укрінформ
Фракції Верховної Ради на своїх засіданнях до кінця понеділка мають визначитися щодо перспектив розгляду оновлення складу Центральної виборчої комісії.

Про це на засіданні Погоджувальної ради сказав Голова Верховної Ради Андрій Парубій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я переконаний, у четвер ми маємо оновити склад Центральної виборчої комісії. Я провів відповідну нараду, ми обмінялися думками і домовилися, що усі фракції парламенту до кінця дня на своїх фракціях проговорять дане питання, щоб до остаточного і кінцевого формування Порядку денного сесії дали позиції всі фракції і ми бачили, з чим ми виходимо у цей тиждень по питанню Центральної виборчої комісії", - зазначив Парубій.

Спікер вкотре наголосив на необхідності якнайшвидшого оновлення складу комісії.

Читайте також: Парубій анонсував день розгляду змін до Конституції у Раді

Як повідомляв Укрінформ, раніше Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що оновлення Центральної виборчої комісії має бути одним з ключових напрямків у роботі дев'ятої сесії ВР.

На восьмій сесії парламент двічі переносив питання оновлення складу ЦВК.

Президент Петро Порошенко 23 січня підписав подання на призначення нових членів Центральної виборчої комісії, у списку - 14 кандидатів. Глава держави також підписав лист про звільнення нинішніх членів ЦВК.

5 лютого подання надійшло в парламент.

1 червня 2014 року завершився термін повноважень 12 із 15 членів ЦВК. 3 лютого 2017 року - ще одного члена комісії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-